Wat doe ik?

Het onderstaande kun je van mij verwachten:

  • Loopbaanadvies
  • Studiekeuzebegeleiding
  • Ontwikkeladvies 45+
  • Coaching
  • Training

Loopbaancoaching
Gedurende het traject werk je aan je persoonlijke effectiviteit waarbij je stapsgewijs wordt ondersteund en begeleid. Mijn aanpak is persoonlijk en betrokken, maar ook verrijkend en oplossingsgericht. Met behulp van verschillende instrumenten en methodieken die bij jou en je specifieke loopbaanvraag passen, onderzoek je wie jij bent, waar je ambities en mogelijkheden liggen én hoe je die kunt vertalen naar een baan. Dit kunnen vragen zijn als:

  • Mijn huidige werk past niet meer bij mij, wat nu ?
  • Ik wil eigenlijk iets anders, maar wat ?
  • Wat zou ik nog meer kunnen en willen?
  • Welke kant wil ik op in mijn loopbaan ?

Het kan zijn dat deze vragen opkomen, omdat je vastloopt in je werk of omdat je niet meer tevreden bent over je werk. Het kan ook zijn dat je een (aankomend) ontslag of andere veranderingen in je leven je noodzaken hierover na te denken. Dan kan loopbaancoaching je helpen antwoorden te vinden op de vragen die je hebt.

Studiekeuzebegeleiding 
Ook voor Studiekeusbegeleiding kun je goed bij LEFF terecht. Een individueel studiekeuzetraject speciaal voor een ieder die hulp wenst bij het ontdekken welke studiekeuze het beste bij jou past!

Hulp bij Studiekeuze?
Wellicht twijfel je of je vindt het lastig om een keuze te maken. Studiekeuze in deze tijd is niet makkelijk: het aanbod van mogelijkheden en opleidingen is enorm. Toch weet ik zeker als jij een bewuste keuze maakt, dan kies je juist!

Waarom?
Kenmerkend aan mijn aanpak is dat je uiteindelijk jezelf herkent in de studie die je kiest. Mijn aanpak is daarom anders dan die van andere studiekeuzeadviseurs. Testen doe ik niet,  maar ik  breng aan de hand van onze gesprekken samen in kaart wat je beweegt, interesseert, motiveert en waar je goed en minder goed in bent. Wat hier uitkomt zegt alles over wie je bent en wat je van je toekomst verlangt. Het kiezen van een studie is de eerste stap die je zet om die toekomst waar te maken. Het is een zeer effectieve manier om je te helpen bij het maken van je studiekeuze.

Zelf je kwaliteiten en valkuilen leren kennen. Zonder tests.
Geen gebruik van tests. Niet omdat ik niet in tests geloof, maar omdat ik de meerwaarde zie in het zelf ontdekken wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Hoe eerder je dit leert, hoe meer profijt je ervan hebt in je leven. Je kunt mogelijke uitdagingen namelijk al van een afstand aan zien komen en hierop inspelen.

Hoe?
Het studiekeuzetraject bestaat uit 3 gesprekken van een 75 minuten. Je doorloopt een aantal stappen waarbij het duidelijk wordt welke studiekeuze het beste bij jou past. In het eindgesprek informeren we desgewenst je ouders/verzorgers hoe en tot welke studiekeuze we gekomen zijn.

Wat het je oplevert
• Een goed onderzochte studiekeuze zodat je met vertrouwen kunt beginnen aan de opleiding die bij jou past.
• Een realistisch zelfbeeld en een verwerking van de studiekeuze in rapportagevorm.
• Persoonlijke begeleiding van een professionele coach.
• Kiezen met je verstand en je gevoel.
• Een traject toegespitst op jou en daarom zo uniek!

Ik verwelkom je graag voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch of je kunt bij mij langskomen in de praktijk.

Ontwikkeladvies 45+
Het Ontwikkeladvies is een subsidieregeling lopend tot 10 januari 2020 voor werkenden van 45 jaar en ouder. Loopbaanadviseurs van Noloc kunnen deze subsidie aanvragen.

Waarom loopbaan ontwikkeladvies?
Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Een loopbaanadviseur kan mensen daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies. Vanaf januari 2019 is de subsidieregeling opengesteld voor alle werkenden 45-plussers. Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie.

Subsidiemogelijkheden
De regeling biedt twee mogelijkheden:
1. Ontwikkeladvies
Het Ontwikkeladvies is beschikbaar voor 45plussers die gemiddeld minimaal twaalf uur per week werkzaam zijn. Werkende 45-plussers (minimaal 12 uur per week werkzaam) kunnen ontwikkeladvies krijgen waardoor zij bewust gaan nadenken over hun werktoekomst. Resultaat kan zijn dat zij zich verder ontwikkelen of een loopbaanswitch maken. 45-Plussers die werkloos zijn, hun werk wegens ziekte niet meer kunnen doen, of waarvoor er een ontslag/reorganisatie regeling van kracht is kunnen niet deelnemen.

2. Training voor leidinggevende(n)
Er is ook de mogelijkheid om leidinggevenden een training Ontwikkeladvies te geven, zodat leidinggevenden adequaat leren omgaan met en inspelen op (de uitkomsten van) het Ontwikkeladvies.

Doel
Het doel van het Ontwikkeladvies is dat het (werkende) medewerkers, in een specifieke doelgroep en vanaf 45plus stimuleert om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de medewerker.

Uit het Ontwikkeladvies ontstaat dan ook een Persoonlijk Ontwikkelplan.
Hierin omschrijft de medewerker wat voor acties hij/zij gaat ondernemen voor het vergroten van mogelijkheden om aan het werk te blijven tot het pensioen.

Meer informatie kun je vinden op: www.uitvoeringvanbeleidszw.nl

Voor medewerkers die aan de voorwaarden voor deelname aan het Ontwikkeladvies voldoen is het advies kosteloos. Het enige wat je hiervoor moet doen, is een berichtje sturen naar info@leffloopbaancoaching.nl om aan te geven dat je interesse hebt. De rest wordt door LEFF Loopbaancoaching geregeld.

Werkwijze;
4 gesprekken:
· Kennismaking
· ontwikkelanalyse – persoonsprofiel
· ontwikkelplan – toekomstoriëntatie
· advies over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties.

Het traject is maatwerk, dus er is altijd ruimte voor je eigen onderwerp of vraagstuk.